05/09/2024

02:28

נדל"ן לאחר מגיפה: מדוע מחירי הדיור העירוניים שוב עולים

מגיפת ה-COVID-19 הביאה לאתגרים חסרי תקדים, שהובילה לשפל כלכלי, שינויים באורח החיים ולשינוי טקטוני באופן שבו עסקים פועלים. מגזר אחד שהיה עד לרכבת הרים של דינמיקה היה שוק הנדל"ן. תחזיות ראשוניות חזו צניחה במחירי הדיור העירוניים, כאשר אנשים נטו לעבר אזורים פרבריים או כפריים כדי לקבל יותר מרחב ובטיחות. עם זאת, כשהעולם מתקדם בהדרגה לקראת התאוששות, מחירי הדיור העירוניים מתאוששים, ובמקרים רבים מזנקים. בואו נחקור את הסיבות מאחורי המגמה המפתיעה הזו.

1. היציאה העירונית: תופעה זמנית?

טיסה ראשונית: עם תחילת המגיפה, תושבי ערים רבים חיפשו חללים גדולים יותר, בציפייה לתרחישים ממושכים של עבודה מהבית. המשיכה של מקומות פרבריים או כפריים שקטים יותר, מרווחים יותר ולעיתים סבירים יותר הפכה לבלתי ניתנת להכחשה.
חזרה לערים: כשהערים החלו להיפתח מחדש ולהתחסן, אנשים רבים החלו לחזור, מונעים על ידי הזדמנויות עבודה, אטרקציות תרבותיות ונוחות החיים העירונית.
2. תפקידה של עבודה מרחוק:

מודלים היברידיים: מספר חברות מאמצות מודלים היברידיים שבהם עובדים עובדים במשרה חלקית מהמשרד ובמשרה חלקית מהבית. גמישות זו אפשרה לרבים להצדיק שהייה בערים עם גישה נוחה למשרדים לביקורים תקופתיים.
רכזות טכנולוגיה: למרות עליית העבודה מרחוק, מוקדי טכנולוגיה כמו סן פרנסיסקו, ניו יורק ולונדון ממשיכים למשוך כישרונות, ומחזקים את הביקוש לדיור עירוני.
3. תשתית ומתקנים:

אטרקציות בעיר: הפיתוי של מסעדות, תיאטראות, מוזיאונים ואטרקציות עירוניות אחרות נשאר חזק. כשהמתקנים הללו נפתחו מחדש, הם משכו רבים חזרה לעיר העירונית.
תחבורה: מערכות תחבורה ציבורית יעילות בערים הגדולות נותרו משיכה משמעותית, במיוחד עבור אלה ללא כלי רכב אישיים.
4. הזדמנויות השקעה:

משקיעים זרים: משקיעים זרים רבים רואים בצניחה הזמנית במחירי הנכסים העירוניים הזדמנות להשקעה, תוך שהם מהמרים על המשיכה ארוכת הטווח של הערים.
פרויקטי פיתוח: פרויקטי פיתוח עירוני שנעצרו במהלך המגיפה מתחדשים, מה שמוביל לאמון מחודש בעתיד הנדל"ן בעיר.
5. גורמים סוציו-אקונומיים:

שוקי שכירות: כשאנשי מקצוע צעירים חוזרים לערים, שוק השכירות חווה פריחה מחודשת, מה שהוביל לעליית ערכי הנכסים.
יוזמות ממשלתיות: באזורים מסוימים, ממשלות פרסמו תמריצים לרכישת נכסים עירוניים, והעלו את הביקוש והמחירים.
6. המנה הרגשית:

קישוריות אנושית: התשוקה האנושית המהותית לקישוריות חברתית, שהערים מציעות באופן ייחודי, מילאה את תפקידה. לאחר המגפה, רבים הבינו את הערך הרגשי של להיות קרובים לחברים, משפחות וקהילות.
סיכום:

החוסן של שוקי הנדל"ן העירוניים, בתוך משבר בריאות עולמי, מדגיש את המשיכה הבלתי פוסקת של החיים בעיר. בעוד שהמגיפה זירזה חקירה של מרחבי מגורים אלטרנטיביים, המשיכה המגנטית של ערים – המונעת על ידי הזדמנויות כלכליות, שירותים וגורמים חברתיים-תרבותיים – נותרה בעינה. כשאנחנו נכנסים לעידן שלאחר המגפה, ניכר שערים ימשיכו להתפתח, להסתגל ולשגשג, תוך שמירה על ביקוש גבוה לנדל"ן עירוני.

הירשם
להודיע על
0 הערות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות

חדשות חמות

טירוף העברת כדורגל: המהלכים והזעזועים הגדולים של העונה

נדל"ן ירוק: כיצד מבנים ידידותיים לסביבה משנים את הנוף העירוני

כללי עשיית נדל"ן בישראל: ניווט בנוף הנכס

כללים להשכרת בית בישראל: אבטחת מקום המגורים הבא שלך

השפעת הקורונה על הכלכלה: אתגרים חסרי תקדים ותגובות עמידות

מערכות תשלום מקוונות: מהפכה במטבע המסחר

להתענג על כל ביס: חקור את העולם הרב-גוני של האוכל והמטבח